Frans, Nico og Thomas Widerberg
Utstilling: Hele 2021

Galleri Lofoten presenterer utstilling med tre Widerberg i samme galleri. En fantastisk utstilling med maleri, skulptur og grafikk.

Frans Widerberg (1934 - 2017)

Frans Widerberg har i over 40 år som måler og grafiker hatt en markant og enestående posisjon innen norsk samtidskunst.

Primærfargene rødt, gult og blått, i tillegg grønt, ryttere, svevere, vinget og lange figurer i tidløse landskap uten bestemt sted. Lyset, energien, bevegelsen og stemningen. Rom fylt av drømmenes lys. Slik kjenner de fleste ham.

Basen er de menneskelige sentrale temaene, hvem er vi, hvor kommer vi fra og hvor går vi, men i stor grad mellommenneskelige forhold, selve livet.

1993 av Frans Widerberg

Nico Widerberg (1960 - )

Nico Widerberg har gjennom utstillinger og offentlige utsmykkinger nådd et stort publikum, og han regnes i dag som en av samtidens mest betydelige billedhuggere. Han arbeider i hovedsak med skulpturer i stein, bronse og glass, men også med grafikk og maleri.

- Jeg ønsker å fryse opplevelser og gi liv til det som er dødt - legge en ny sjel i materialet. Jeg tror det finnes en kraft utenfor meg selv som jeg kan videreføre til kunsten. Den blir forsterket ved at jeg søker og er i bevegelse.

Mennesket som form og figur har uendelige muligheter.

Thomas Widerberg (1964 - )

Thomas Widerberg er utdannet komponist og musiker, men jobber primært som fotograf.

Som kunstfotograf er han opptatt av å tematisere stillhet og ensomhet, ikke den negative ensomheten, men den positive selvvalgte. Motiver viser ofte øde fjell og landskap, gjerne inspirert av verdensrommet.

Fotografiene er trykket med blekkskriver på det samme papiret som blant annet Munch benyttet. Fotografiene bearbeider han med oljemalings-ferniss og bil-lakk for å få frem de rette effektene.

Utstillinger / Avdelinger

utstilling_widerberg.jpg
Hele 2021

Frans, Nico og Thomas

Galleri Lofoten presenterer utstilling med tre Widerberg i samme galleri. En fantastisk utstilling med maleri, skulptur og grafikk. Se mer

Utstilling med bilder av Lars Lerin
Hele 2021

Lars Lerin

Lars Lerin har bodd flere år i Lofoten og hører med til det ypperste sjiktet av verdens akvarellmalere. Se mer

Ørnulf Opdahl - Salg av grafikk
Hele 2021

Ørnulf Opdahl

Arbeider som maler og grafiker. Det er naturen og landskapet som står sentralt i Opdahls kunstnerskap. Se mer

Lofotmalerne
Fast utstilling

Lofotmalerne

En rikholdig samling av malerier av anerkjente kunstnere som Otto Sinding, Gunnar Berg, Even Ulving, Adelsteen Normann, Einar Berger, Ole Juul, Thorolf Holmboe m.fl. Se mer

Arrangementer / Eventer

No item found!

Link to Destination Lofoten