Magne Furuholmen
Utstilling: Hele 2023

Galleri Lofoten presenterer utstilling med Magne Furuholmens grafiske verk og keramikk

Magne Furuholmen

Magne Furuholmen (f. 1962, Oslo) er en svært allsidig kunstner, og beveger seg kontinuerlig mellom ulike teknikker og uttrykk. Norge er ikke bortskjemt med personligheter som markerer seg så tydelig innen flere kulturfelt. Fra en mildt sagt imponerende musikkproduksjon gjennom 25 år, til betydelige utstillinger og utsmykningsoppdrag innen maleri, skulptur, grafikk, keramikk og glassarbeider. Magne Furuholmen har bl.a. stått for fasadeutsmykninger i Berlin og ved Aker Solutions hovedkvarter på Fornebu, flere offentlige utsmykninger som det prisbelønnede 'Spor av Tid' i Bergen sentrum med en 5 meter høy keramisk skulptur som inkluderer lyd og atmosfæriske elementer, og den monumentale aluminium-skulpturen 'Climax' etter en invitasjon fra Nobels Fredssenter i 2007. Furuholmen har gjennom de siste 15 årene mottatt en rekke priser, bl.a. for beste grafiske arbeid ved Høstutstillingen. Han er innkjøpt av Norsk kulturråd og representert i betydelige kunstsamlinger i inn- og utland, deriblant Hydro og Statoil, og ikke minst i London der to av hans verker fra utstillingen 'Norwegian Wood' i 2013 ble innkjøpt til verdens største private kunstsamling. Magne Furuholmen har siden 1989 hatt utstillinger i inn- og utland med malerier, tegninger og andre grafiske teknikker. Han har deltatt på Høstutstillingen i 1993, 1994, 1995 og fikk prisen for beste litografi i 1996. Furuholmen har over det siste tiåret opparbeidet seg en sterk anseelse som billedkunstner, noe som viser igjen ved hans mange internasjonale utstillinger, spesielt i Europa. 

1993 av Frans Widerberg

Utstillinger / Avdelinger

Utstilling med bilder av Lars Lerin

Hele 2023

Magne Furuholmen

Magne Furuholmen (1962) er aktør på en rekke kulturelle arenaer med bred internasjonal erfaring gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner. Som billedkunstner arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker. Han har særlig utmerket seg som grafiker, og de senere år som skulptør. Den kunstneriske bakgrunnen som maler, grafiker og keramiker har han som elev av Kjell Nupen.

Utstilling med bilder av Lars Lerin

Hele 2023

Lars Lerin

Lars Lerin har bodd flere år i Lofoten og hører med til det ypperste sjiktet av verdens akvarellmalere. Se mer

Lofotmalerne

Fast utstilling

Lofotmalerne

En rikholdig samling av malerier av anerkjente kunstnere som Otto Sinding, Gunnar Berg, Even Ulving, Adelsteen Normann, Einar Berger, Ole Juul, Thorolf Holmboe m.fl. Se mer

Arrangementer / Eventer

Link to Destination Lofoten