Eilert Adelsteen Normann
En raus og våken sjel

En endring kom inn med nordlendingen Eilert Adelsteen Normann (1848–1918) fra Bodin.

Eilert Adelsteen NormannHan var utdannet i Düsseldorf, og selv om han ikke hadde Hans Gude som lærer, men den mer moderne Eugène Dücker fra Estland, fulgte han sånn noenlunde det teatrale synspunkt som var foretrukket i Düsseldorf. Det er tydelig i hans maleri Fra Lauksund, Raftsundet (1887). Her ruver riktignok de høye fjellene i bakgrunnen, men interessen er primært himmelens speiling på vannet og båtene på fjorden. 

Adelsteen Normann var en raus og våken sjel som oppmuntret talentfulle nordlendinger til å ta utdannelse i utlandet. Én av dem var Normanns fetter, Ole Juul.

Image

Otto Sinding

Image

Eilert Adelsteen Normann

Image

Ole Juul

Image

Gunnar Berg

Image

Thorolf Holmboe

Image

Even Ulving

Image

Einar Berger

Image

Lars Lerin

Magne Furuholmen

Magne Furuholmen

Utstillinger / Avdelinger

Utstilling med bilder av Lars Lerin

Hele 2023

Magne Furuholmen

Magne Furuholmen (1962) er aktør på en rekke kulturelle arenaer med bred internasjonal erfaring gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner. Som billedkunstner arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker. Han har særlig utmerket seg som grafiker, og de senere år som skulptør. Den kunstneriske bakgrunnen som maler, grafiker og keramiker har han som elev av Kjell Nupen.

Utstilling med bilder av Lars Lerin

Hele 2023

Lars Lerin

Lars Lerin har bodd flere år i Lofoten og hører med til det ypperste sjiktet av verdens akvarellmalere. Se mer

Lofotmalerne

Fast utstilling

Lofotmalerne

En rikholdig samling av malerier av anerkjente kunstnere som Otto Sinding, Gunnar Berg, Even Ulving, Adelsteen Normann, Einar Berger, Ole Juul, Thorolf Holmboe m.fl. Se mer

Arrangementer / Eventer

Link to Destination Lofoten