Lofoten Pianofestival

Lofoten Pianofestival

Juli 2020

Lofoten Pianofestival ble for første gang gjennomført i 2014.

Festivalen har samme formål som kammermusikk-festivalen, men har pianoet i fokus. Siden oppstart har festivalen hatt som formål å bringe et variert klassisk program – fremført av internasjonale artister på høyt nivå – til hele Lofoten.

Gjennom årene har Lofotens seks kommuner, samtlige kirker, kulturhus og kultursenter, ulike gallerier og andre arenaer blitt brukt for å fylle formålet.

Galleri Lofoten får besøk av flere av festivalens yngste kvartetter, og det blir holdt en upretensiøs festivalquiz av Wolfgang Plagge. Billett til arrangement gir adgang til hele Galleriets utstilling. Billett kan kjøpes i døren eller på nett her.

I festivalquizen utfordres publikum av Wolfgang Plagge innen musikk og kunst. Utstillingen på Galleri Lofoten vil være til hjelp. Musikalske eksempler gis hovedsakelig av Wolfgang Plagge og andre festivalmusikere. Ha for all del ingen prestasjonsangst! Dette skal bare være gøy. Vi hjelper gjerne med å sette sammen lag, så kom gjerne alene, som par eller i gruppe.

Billett til quizen inkluderer lunsj. Serveringen starter kl: 12.30. På menyen er kokken Einar Halstensens fiskesuppe, en favoritt i Lofoten.

  • Matiné: Galleri Lofoten 6. Juli kl: 15.00 NOK 80 + billettavgift (kr. 10) Festivalpass: INGEN
  • Festivalquiz: Galleri Lofoten 8. Juli kl: 13.00 – 14.00 NOK 270 + billettavgift (kr. 20) Festivalpass: INGEN
  • Matiné: Galleri Lofoten 9. Juli kl: 15.00 NOK 80 + billettavgift (kr. 10) Festivalpass: INGEN